#WeMakeEvents

#WeMakeEvents

Het is vijf voor twaalf in de evenementenbranche, het water staat ons aan de lippen en de klok tikt door… Nog even en onze branche gaat volledig op zwart. De supply chain voor evenementen staat op instorten en heeft dringend steun nodig.

In verschillende landen ontstaan initiatieven om aandacht te vragen voor de penibele situatie waarin de livesector zich bevindt.

Dinsdag 11 augustus is de actie #WeMakeEvents. Vanaf 21.00 uur zullen diverse technische toeleveranciers uit de branche verschillende overheidsgebouwen door het hele land heen vuurrood uitlichten. Symbolisch wordt om 23.55 uur de stekker eruit getrokken en wordt de verantwoordelijkheid bij de overheid terug gelegd.

Het ‘Red Alert’ is het internationale initiatief van Plasa.org.

Een groeiend collectief van organisaties bundelen de krachten om de stem van de branche te laten horen en de kansen op verdere ondersteuning te vergroten. Alle overleggen met de overheid tot nu toe hebben de branche niets opgeleverd. De regelingen als NOW en TVL moeten doorgetrokken worden tot het moment waarop er weer normale evenementen, voorstellingen en festivals mogelijk zijn. Bovendien zal de vaste lasten ondersteuningsregeling verbeterd moeten worden, zodat de branche niet ten onder gaat.

Meer informatie over de actie in Nederland, vind je op de website van de VTTE (Vereniging Technische Toeleveranciers Evenementen).

#WeMakeEvents

In Nederland volgt 25 op 26 augustus een vergelijkbaar initiatief onder de naam ‘Night of Live’. Opnieuw kleurt de evenementenindustrie dan rood die nacht.

Wil je direct op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.