Noodverlichting

Noodverlichting is verlichting die wordt gevoed door een bron die onafhankelijk is van de netspanning wanneer deze wegvalt. Ook in het donker moet je je weg naar buiten kunnen vinden, zeker in het geval van brand met bijkomende rookontwikkeling. Zorg daarom dat ook op jouw evenement de vluchtweg goed én verlicht is aangegeven.

Er wordt onderscheid gemaakt in vier type noodverlichting:

Vluchtwegverlichting
Zoals de naam al aangeeft is dit het type verlichting dat de vluchtweg verlicht. Deze armaturen branden alleen wanneer de netspanning wegvalt.

Vluchtwegaanduiding
Dit zijn de armaturen die de vluchtwegen en uitgangen aanduiden met pictogram en dienen permanent te branden.

Anti-paniekverlichting
Ook hier geeft de naam de functie al aan, het voorkomen van paniek. Dit type behoort tot de nood-evacuatieverlichting en zijn verplicht in publieke ruimten groter dan 60 m². Deze branden alleen in het geval van een stroomstoring.

Verlichting van werkplekken met verhoogd risico
Deze noodverlichting moet veiligheid bieden voor personen op werkplekken waar bijvoorbeeld sprake is van draaiende delen, zuurbaden, hete- of zeer brandbare materialen.

Wij verhuren twee type noodverlichting: oriëntatie- (anti-paniek) en vluchtwegaanduiding.

Ons advies is de verlichting te plaatsen bij: elke uitgangsdeur, trappen, bij elke niveauverandering te denken aan bijvoorbeeld een podium.

Het is belangrijk dat de verlichting gedurende het festival, evenement of concert is aangesloten op het netstroom (220V). Zodra de spanning wegvalt zal de verlichting nog tenminste drie uur blijven branden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *